Categories: Diverse

BALENA ALBASTRĂ. Șase copii din Dâmbovița, descoperiți că participau pe internet la infamul joc, au fost consiliați și li se supraveghează comportamentul

Șase copii din județul Dâmbovița, care au fost descoperiți de polițiști că participau în mediul online la sinistrul joc „Balena Albastră”, au fost consiliați și li se supraveghează comportamentul, au anunțat surse din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Dâmbovița.

„Sunt șase copii, unii dintre ei au parcurs diverse etape ale jocului. Am descoperit, ca urmare a sesizării și ca urmare a unor informații deținute de polițiști. Copiii respectivi au fost consiliați de către polițiști și psihologul școlii și s-au luat măsuri pentru supravegherea comportamentului. De asemenea, derulăm campanii preventive de informare a elevilor și profesorilor cu privire la riscurile pe care le poate avea mediul virtual”, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmbovița, Alexandra Niculae.

La începutul săptămânii, un copil în vârstă de 11 ani dintr-o comună din Dâmbovița a fost găsit spânzurat în podul casei, anchetatorii luând în calcul ca băiatul să fi luat parte la jocul „Balena Albastră”.

„Este deschis un dosar penal, se continuă cercetările. Sunt date din anchetă și nu putem momentan să le facem publice”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmbovița.

Polițiștii au ridicat cele două telefoane și calculatorul copilului, pentru a face o expertiză tehnică din care să rezulte dacă a jucat sau nu „Balena Albastră”.

La mijlocul lunii martie, cinci elevi ai unei È™coli din IaÈ™i au fost găsiÈ›i asfixiaÈ›i după ce au participat la provocările jocului. Cele patru fetiÈ›e È™i un băiat își È›ineau respiraÈ›ia, iar alt copil le apăsa piepturile – aceasta fiind una dintre probele jocului. Copiii au fost transportaÈ›i de urgență la spital.

Prin intermediul unui comunicat, Alianța Română de Prevenție a Suicidului (ARPS) și-a manifestat îngrijorarea față de ușurința cu care se propagă, în mediul virtual, în special în rândul tinerilor, mesaje care îndeamnă la un comportament suicidar.

Specialiștii în psihologie și psihiatrie din cadrul ARPS subliniază că „a subscrie la un fenomen de contagiune psihică nu reprezintă întotdeauna o opțiune personală”.

Psihologii sunt de părere că este nevoie de o informare corectă profesională și comunitară, cum ar fi discuții în școli, educarea profesorilor, consilierilor școlari, autorităților teritoriale (poliție, inspectorate șșolare, colegii psihologice etc).

De asemenea, recomandă părinților care se simt depășiți în astfel de situații să apeleze la consilieri sau psihologi.

 

Sursa: activenews.ro

AL

Recent Posts

Noul Ierusalim – Emma Repede

1. Vine o zi minunată, vine o zi mult dorită,Când lacrima pe veci va fi…

6 ani ago

Vom zbura – Emma Repede

1. Pe pământ e suferință,Pe pământ e mult necaz,Dar privim crezând în DomnulNe-a promis curând…

6 ani ago

Emma Repede – Emanuel – COLIND 2018

Un colind nou - Emma Repede - Emanuel 2018

6 ani ago

Declarație în America: “Satana îți vrea copiii!”

Pe 17 august în oraÈ™ul Little Rock din statul Arkansas a fost dezvelită statuia lui…

6 ani ago

Un creștin este amendat pentru citirea Bibliei în propria sa casă

TURKMENISTAN. - Un lider creÈ™tin, care a abandonat islamul, a fost amendat pentru că a…

7 ani ago

Cu ochii obosiți, privind răul – Vladimir Pustan

Nu trebuie făcute mari eforturi intelectuale pentru a-Å£i da seama că cei mai mulÅ£i dintre…

7 ani ago