Românul Florin Barbu, căruia statul britanic i-a luat copiii pentru a-i da spre adopție unui cuplu de homosexuali, are speranțe că discuțiile cu reprezentanții autorităților britanice i-ar putea aduce copilașii acasă.
„DelegaÈ›ia a avut următoarea componență: domnul deputat Mircea Lubanovici, preÈ™edintele comisiei, domnul deputat Mircea Dolha, vicepreÈ™edinte al comisiei È™i domnul deputat Aurelian Mihai, membru al comisiei. Vizita a avut ca scop, pe de o parte, realizarea unui dialog cu reprezentanÈ›i ai comunității româneÈ™ti din Marea Britanie, dar È™i cu reprezentanÈ›ii autorităților britanice, asupra situaÈ›iei românilor din Marea Britanie, determinată de contextul Brexit-ului È™i, pe de altă parte, găsirea de soluÈ›ii pertinente în urma discuÈ›iilor publice cu privire la mediatizatele cazuri ale familiilor ai căror copii au fost preluaÈ›i de către serviciile sociale britanice, în vederea adopÈ›iei.
Programul vizitei a cuprins discuții cu E.S. domnul Sorin Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra, cu domnul deputat Jeremy Lefroy, membru al Comisiei pentru drepturile omului a Parlamentului britanic, cu reprezentanți ai serviciilor sociale din Consiliul Local al Primăriei (borough-ul) Harrow-Londra (unde se află a doua comunitate cea mai numeroasă de emigranți români din regiunea capitalei britanice), o întâlnire cu reprezentanți ai diasporei românești din Marea Britanie, vizitarea Centrului comunitar românesc deschis în Luton, precum și participarea la ceremonia ocazionată de sărbătorirea Zilei Armatei Române, care a avut loc la Institutul Cultural Român de la Londra.
Parlamentarii români și-au manifestat îngrijorarea față de înmulțirea, ca urmare a Brexit-ului, a crimelor de ură comise de către cetățenii britanici, care pot afecta și comunitatea românească. Totodată, au transmis autorităților britanice faptul că statul român urmărește protejarea cetățenilor săi și a familiilor acestora, indiferent de țara în care trăiesc. În acest sens, au fost amintite, în discuțiile cu interlocutorii britanici, cazurile familiilor Barbu/Sutton și Racolța. Doamna Racolța a răspuns invitației de a prezenta cazul la întâlnirea cu membrii comunității de români.
Au fost dezbătute È™i alte probleme ale comunității româneÈ™ti, printre care: dificultatea cu care angajaÈ›ii români reuÈ™esc să aibă acces la cursuri de limba engleză, lipsa informaÈ›iilor referitoare la aspecte legale de È™edere în Marea Britanie, teama, în anumite situaÈ›ii, mai ales sociale, de a purta un dialog cu autoritățile britanice, abuzurile angajatorilor britanici, cazurile de sclavie modernă, abuzurile făcute de unele firme de recrutare, problema aducerii la zi a actelor de identitate etc..ÃŽn acelaÈ™i timp, pe tot parcursul discuÈ›iilor cu reprezentanÈ›ii comunității de români, parlamentarii români i-au încurajat pe aceÈ™tia să sesizeze din timp autorităților române orice problemă în raport cu autoritățile britanice È™i să se informeze cu privire la drepturile È™i obligaÈ›iile pe care le au în Marea Britanie. ÃŽn context, deputaÈ›ii români au amintit importanÈ›a de a intra în dialog cu Comisia pentru comunitățile de români din afara graniÈ›elor țării, care poate primi solicitările românilor din diaspora È™i le poate oferi sugestiile cele mai potrivite pentru rezolvarea problemelor întâmpinate.”, scrie Florin Barbu pe contul de Facebook.
Sursa: activenews.ro
1. Vine o zi minunată, vine o zi mult dorită,Când lacrima pe veci va fi…
1. Pe pământ e suferință,Pe pământ e mult necaz,Dar privim crezând în DomnulNe-a promis curând…
Pe 17 august în oraÈ™ul Little Rock din statul Arkansas a fost dezvelită statuia lui…
TURKMENISTAN. - Un lider creÈ™tin, care a abandonat islamul, a fost amendat pentru că a…
Nu trebuie făcute mari eforturi intelectuale pentru a-Å£i da seama că cei mai mulÅ£i dintre…