Categories: interviuri

John Todor este singurul romȃn din Quartzsite, Arizona

…este căsătorit cu o filipineză È™i păstoreÈ™te o biserică americană !

Cȃti dintre cei care calatoresc pe teritoriul Statelor Unite isi mai amintesc de numele vreuneia dintre zecile sau sutele de localitati prin care au trecut in drum spre destinatie sau in care au oprit, doar ca sa faca plinul? Strabatand drumul dinspre Arizona spre California cu expresul I-10, ultima localitate pe care o intalnesti, apartinand statului Marelui Canion este Quartsite, care ar trece cu siguranta, neobservata, sortita sa ramana la fel ca atatea alte locuri, in anonimat, daca nu si-ar face aparitia dupa aproximativ nouazeci de minute de calatorie prin desert. Asezat la 125 de mile de capitala Phoenix si 129 de mile de localitatea turistica Palm Springs din California, la aproximativ 20 de mile de Blythe, primul oras din California, situat chiar pe granita cu Arizona, Quartsite are aproximativ uun milion si jumatate de vizitatori anual, in perioada octombrie-martie, Quartsite se distinge prin numeroasele sale zone istorice, cum ar fi Spanish Wall, Crystal Hill, Tyson Tanks. In aceasta localitate aflata pe granita cu statul California, isi duce existenta un conational de-al nostru, pastorul John Todor.


John Todor s-a născut ÅŸi a trăit în România până la vârsta de 14 ani, când va începe o nouă viaţă, alături de familie, dincolo de ocean. A locuit mai întâi la Chicago, iar apoi, din 1996 până în prezent, cu o întrerupere de ÅŸase ani, când a revenit în România, în Phoenix, Arizona. Anul 2004 îi aduce bucuria de a deveni soÅ£ul lui Mythyl Grace, originară din Filipine, amândoi fiind părinÅ£ii unei fetiÅ£e de un an, care s-a obiÅŸnuit deja să audă vorbindu-se în casă, română filipineză ÅŸi engleză. Din toamna lui 2006, românul John Todor este pastorul unei biserici americane, “First Baptist Church” din Quartzsite, Arizona, pe care o slujeste cu devotament si consacrare. De când este pastor aici, biserica are un departament pentru copii, iar predicile sunt difuzate la o statie locala de radio, pentru ca zeci de mii de persoane aflate pe timpul sezonului de iarnă în această localitate, să audă Cuvântul lui Dumnezeu pe unde radio. John Todor este de părere că pentru a fi pastor trebuie să ai mai întâi chemare de la Dumnezeu, întrucât această profesie este mai mult decât o profesie oarecare, mai mult decat un job ÅŸi oricine intră în lucrare ar trebui sa fie conÅŸtient de acest lucru. Chiar dacă a trăit atât ca student la teologie, cât ÅŸi în viaÅ£a de credinţă, momente de răscruce, John Todor ÃŽi este recunoscător lui Dumnezeu pentru că a ales această cale ÅŸi consideră că nimic nu este mai important decât ca sămânÅ£a Evangheliei să fie semănată, după modelul bisericii primare. De altfel, când vine vorba despre credincioÅŸii români ÅŸi cei americani, el spune că în ciuda asemănărilor ÅŸi deosebirilor dintre ei, rămâne valabilă afirmaÅ£ia apostolului Pavel, din Efeseni 4: 5 – “UN DOMN, O CREDINTA, UN BOTEZ”, iar pentru 2009 nu îşi doreÅŸte altceva decât ca biserica să rămână ÅŸi pe mai departe, sub autoritatea lui Hristos. Românul care este pastor la “First Baptist Church” din Quartzsite, Arizona are atributii ce tin de slujba unui Senior Pastor, studiază minimum cinci ore pe zi ÅŸi îşi petrece timpul liber citind, cântând la chitară sau pescuind.

– Știu că din toamna lui 2006 sunteti pastor la “First Baptist Church” din Quartzsite, Arizona. AÅ£i venit aici după o ÅŸedere de opt ani în România. Ce v-a atras la “First Baptist Church”, de ce această opÅ£iune?

– Ceea ce ne-a atras cel mai mult la “First Baptist Church”a fost dragostea pentru Cuvantul lui Dumnezeu si dragostea fata de frati si fata de cei nemantuiti pe care am descoperit-o la membrii si apartinatorii acestei biserici.

– AÅ£i refuzat o altă ofertă pentru “First Baptist Church” din Quartzsite?

– Desi contactasem biserica « First Baptist » din Quartzsite, (pentru interviuri, examinari, etc), tineam legatura si cu o alta biserica americana din Arizona si asteptam un semn de la Domnul, pentru a sti la care din cele doua biserici va dori El sa obtin postul de pastor. Desigur, aceasta presupunea sa renunt la una dintre ele, iar din momentul in care am primit semnul de la Domnul, am continuat sa pastrez legatura cu biserica din Quartzsite. Conform datelor bisericii din Quartzsite, aproximativ doua sute de pastori americani au solicitat acest post.

– Cum aÅ£i descrie din punct de vedere teologic, biserica pe care o păstoriÅ£i, este o biserică tradiÅ£ională, conservatoare sau una adaptată societăţii de consum?

– Biserica « First Baptist » este conservatoare, de altfel chiar apartinem de Conservative Baptist Association, dar nu suntem rigizi in inchinare. Cu toate ca facem din cursul saptamanii un plan de desfasurare a programului pentru duminica urmatoare, Ii lasam Duhului Sfant libertatea de a fi la lucru pe moment. Nu tinem la forme, atata timp cat ramanem langa Cuvant.
– Ce schimbări se văd în aceÅŸti doi ani, de când sunteÅ£i pastor la “First Baptist Church” din Quartzsite, Arizona?
– Nu ma simt prea confortabil sa vorbesc despre realizari, as prefera ca biserica sa va raspunda la aceasta intrebare, dar intrucat interviul isi propune sa sublinieze puterea si maretia lui Dumnezeu, o sa va dau doua sau trei exemple :

Cand am devenit pastor la « First Baptist Church » nu am gasit copii in biserica. Pentru ca nu avea cine sa se ocupe de ei, parintii cu copii care intentionau sa participe la serviciile divine de la « First Baptist » erau nevoiti sa caute in localitate o alta biserica, desigur, una care sa aiba si departament pentru copii. Prin mila Domnului, imediat dupa ce am venit aici, am infintat un astfel de departament. Duminica trecuta de exemplu, am avut optsprezece copii, instruiti de invatatori din biserica noastra. Slava Domnului !

Biserica din Quartzsite era o biserica tipic americana, care termina programul la o ora fixa. De exemplu, serviciul divin incepea la zece dimineata si se incheia dupa 60 de minute, la unsprezece. Fara sa ii constrang in vreun fel, fratii au renuntat la conceptia aceasta. Incepem la zece, dar nu stim exact cand vom termina. Uneori, programul se incheie la 11 :15, 11 :30 A.M., dar au fost servicii divine care s-au terminat si la 11 :40AM, totul depinde de modul in care Domnul coordoneaza programul.

De un an ne rugam si postim pentru ca Domnul sa ne largeasca hotarele, sa putem ajunge cu Evanghelia la cat mai multi oameni din Quartzsite, care sunt reticienti atunci cand vine vorba sa paseasca intr-o biserica. In urma cu doua luni, Domnul a raspuns rugaciunilor noastre. In fiecare duminica, de la ora doua PM, predicile noastre sunt difuzate la o statie locala de radio si astfel zeci de mii de persoane ( snowbirds ) care se afla in Quartzsite pe perioada iernii, pot auzi Cuvantul lui Dumnezeu vestit pe unde radio.

– Se poate vorbi de o reinventare a acestei comunităţi americane, dat fiind faptul că pastorul este român?

– Nu stiu daca se poate vorbi de o reinventare a acestei comunitati americane, ceea ce pot sa va spun este ca dat fiind faptul ca pastorul este roman, in biserica “First Baptist Church” din Quartzsite, se simte oarecum stilul european, ca sa fiu mai direct, as spune stilul specific romanesc… si unele persoane chiar au fost atrase de acest lucru, la biserica noastra, in ultimii doi ani.

– Ce forme a îmbrăcat slujirea dvs. în această biserică?

-Slujirea mea implica atributii ce tin de slujba unui Senior Pastor. De exemplu, predic de trei ori pe saptamana, fac vizite pastorale, consiliere si multe alte lucruri.

– Ce asemănări ÅŸi ce deosebiri există între credincioÅŸii baptiÅŸti de aici, “de peste ocean” ÅŸi cei din România?

– Sunt deosebiri de gandire, de port, dar si in alte privinte, deosebiri ce se datoreaza mediului in care am crescut si am trait. In ceea ce priveste asemanarile, l-as cita pe Apostolul Pavel, in Efeseni 4: 5 – “UN DOMN, O CREDINTA, UN BOTEZ”.

– Ce înseamnă din punctul dvs. de vedere să ai chemare pentru profesia de pastor?

– Chemarea de pastor inseamna sa fi chemat de Domnul si nu de oameni. Bineinteles ca atunci cand Dumnezeu cheama pe cineva, El se foloseste si de oameni pentru a sustine si a confirma chemarea, insa aceasta nu este a oamenilor, ci a lui Dumnezeu. Profesia de pastor este mai mult decat o profesie, mai mult decat un job si oricine intra in lucrare ar trebui sa fie constient de acest lucru.

– AÅ£i avut o chemare specială?

Da.
– Cine sunt după părerea dvs., cei chemaÅ£i?
– Sunt multe de raspuns la o astfel de intrebare, dar o sa fiu scurt: dupa parerea mea, cei chemati sunt cei care primind chemarea nu se simt vrednici de ea, iar dupa ce raspund acestei chemari, nu se mai uita inapoi.
– Când v-aÅ£i început studiile teologice ÅŸi la ce universitate?

– Mi-am inceput studiile teologice in anul 1998, la Institutul Teologic Baptist Bucuresti, cunoscut sub numele vechi de Seminarul Teologic Baptist, aflat pe Strada Berzei, Nr.29.

– Care a fost obiectul de studiu cel mai apropiat de sufletul dvs., pe parcusul anilor de facultate?

– De vreme ce Domnul m-a chemat sa predic evanghelia, homiletica a fost materia mea preferata.
– A existat în viaÅ£a dvs. de student la teologie un moment de răscruce?
– Da. Inca din momentul in care am intrat la seminar, la numai doua saptamani de la inceperea studiilor, Domnul m-a supus la un mare test, pentru a-mi vedea credinta. In inima mea stiam ca nu exista drum inapoi, iar chemarea Lui a fost atat de puternica, incat imi dadeam seama ca daca renunt, El imi va lua viata. Totusi, in momentele de incercare, diavolul imi soptea sa renunt pentru ca nu merita. Multumesc Domnului pentru oamenii pe care I-a trimis in viata mea, pentru incurajare si pentru promisiunile Lui, care mi-au fost si imi sunt alaturi si ne insotesc pe noi toti, in permanenta.
– Dar în viaÅ£a de credinţă ?

– Da, au fost momente in care credinta mi-a fost pusa la incercare.

– ConsideraÅ£i că studiile teologice sunt importante pentru a rezolva problemele unei comunităţi sau sunt suficiente doar rugăciunea, consacrarea, capacitatea de a asculta, de a reflecta ÅŸi de a găsi răspunsuri în “Scriptură” ?
– Cunosc pastori fara studii teologice, pe care Domnul ii foloseste cu mare putere in lucrare. Nu cred ca studiile teologice sunt raspunsul la problemele cu care se confrunta biserica. Rugaciunea, Biblia, consacrarea, ascultarea de Domnul, …etc sunt primordiale. Dar totusi, studiile teologice il ajuta enorm de mult pe slujtorul lui Dumnezeu in pregatirea pentru lucrare.

– Cu ce viziune aÅ£i pornit la drum după terminarea facultăţii ÅŸi în ce măsură s-a schimbat aceasta, odată cu trecerea timpului?
– Dupa termiarea facultatii, (in conditiile in care revenisem in Romania pentru o anumita perioada), viziunea mea a fost sa raman in tara si sa ajut lucrarea de acolo, pentru un timp. Am stiut ca va veni vremea cand ma voi intoarce in State, dar niciodata nu am crezut ca voi fi pastorul unei biserici americane.

Cu doi ani in inainte de a ma intoarce in America, Domnul mi-a facut cunoscut ca vrea sa slujesc in biserica americana. Pentru mine a fost un soc si pot spune ca desi iubesc enorm de mult poporul roman si bisericile romane, ma simt implinit si binecuvantat ca impreuna cu familia, am harul de a sluji fratilor americani.

– John Todor este un pastor ocupat?

– Da. Cred ca sotia mea ar raspunde la intrebarea aceasta: “Da, foarte ocupat”
– Cum comentaÅ£i conceptul de pastor care lucrează o singură zi pe săptămână?

– Nu ii condamn pe cei care gandesc astfel, pentru ca stiu ca fac o asemenea afirmatie in necunostinta de cauza. Dar din experienta personala pot sa va spun ca un pastor care lucreaza cu adevarat, ca pentru Domnul si nu ca pentru oameni, munceste mai mult de 40 de ore pe saptamana. Munca pastorului e continua, si practic nu poate fi incadrata intr-un anumit orar.
– CredeÅ£i că există oameni predispuÅŸi la pastoraÅ£ie ÅŸi oameni predestinaÅ£i pentru această profesie?

– Nu cred in existenta a doua categorii de persoane care pastoresc. Personal, cred ca un pastor trebuie sa aiba o chemare divina speciala, ceea ce exclude posibilitatea de a mai exista o alta cale pe care sa o aleaga. Oratoria sau orice alte calitati, oricat de bune ar fi, nu califica pe nimeni pentru pastorire.

– A fost greu începutul la “First Baptist Church”?
– In general, slujba de pastor nu este una usoara. In lucrare avem parte de multe bucurii si impliniri, dar si de incercari si greutati. Insa, daca ar fi sa vorbim despre perioada mea de inceput la “First Baptist”, pot sa va spun ca a fost mult mai usor decat m-as fi asteptat. Desi eram venit dintr-o alta cultura si nu mai slujisem intr-o biserica americana, membrii m-au incurajat si m-au sustinut. Multumesc Domnului pentru asta. Sotia mea de asemenea, mi-a fost si imi este de mare ajutor. Dragostea, sustinerea si rugaciunile ei ma insotesc in fiecare zi.
– Comunitatea v-a susÅ£inut spiritual din momentul în care v-aÅ£i instalat sau aceasta a venit pe parcurs, pe măsură ce enoriaÅŸii au ajuns să vă cunoască?

– Il slavesc pe Dumnezeu pentru ca am fost sustinut de la inceput decomunitate, chiar din momentul in care am fost chemat ca si pastor.

– Cum arată, în viziunea lui John Todor o zi în care este mulÅ£umit de ceea ce a realizat pentru biserica sa ?
– Bineinteles ca in fiecare duminica, la sfarsitul zilei, ii sunt recunoscator Domnului si sunt multumit in inima mea pentru ca samanta Evangheliei a fost semanata. Dar multumirea mea vine si pe alte cai si o sa va dau un exemplu in acest sens.

In mai anul acesta (2008), ma aflam intr-o dimineata, la biroul bisericii. Am auzit cum cineva intra in parcare si am mers sa vad cine era. Dintr-o masina luxoasa a coborat un domn care imediat, a izbucnit in plans. M-a intrebat daca eu sunt pastorul bisericii. I-am spus ca da, iar el mi-a declarat ca are probleme mari si ar vrea sa vorbeasca cu mine. L-am invitat in birou. Era un important businessman din America, se ocupa cu aprovizionarea supermarketurilor cu legume si fructe. Mi-a impartasit problemele sale. Era disperat. Dupa aproape doua ore in care am stat de vorba cu el, (Duhul Sfant dandu-mi cuvintele potrivite), a plecat ca un om “nou” si increzator in puterea lui Dumnezeu. Nu mai stia cum sa imi multumeasca. Inainte de a ne desparti l-am intrebat cum de a ajuns in Quartzsite si de ce a venit tocmai la “First Baptist Church” pentru consiliere.

Mi-a povestit ca era in masina, pe expresul I-10, disperat si parca cineva l-a impins sa iasa din expres tocmai in Quartzsite si sa caute o biserica. “N-am mai iesit niciodata de pe express, aici”, spunea el. “Am vazut vreo trei indicatoare cu biserici la voi in localitate, am ales sa ma ghidez dupa unul dintre ele, si pur si simplu am ajuns la voi.” A doua zi, parintii acestui domn m-au sunat sa imi multumeasca pentru ajutorul acordat fiului lor. Atat parintilor, cat si lui le-am spus ca nu mie trebuie sa imi multumeasca, pentru ca eu am fost doar un instrument de care Dumnezeu s-a folosit, in contextul potrivit.

La sfarsitul unei zile de munca, astfel de cazuri imi aduc multumire in inima si ma indeamna sa Il laud pe Domnul pentru ca El este un Dumnezeu al minunilor… El este acelasi, ieri azi si in veci!

– Ce planuri ÅŸi ce strategie aveÅ£i în continuare, pentru comunitatea pe care o păstoriÅ£i?
– Pe scurt, pot sa va spun ca planul nostru este si va fi sa ramanem in continuare sub autoritatea lui Hristos. Biserica primara este modelul nostru: “Ei staruiau in invatatura apostolilor, in legatura frateasca, in frangerea painii si in rugaciuni” Fapte 2:42

– “First Baptist Church” este o biserică lucrătoare, cu membri activi sau este formată cu precădere din spectatori?
– Ca in fiecare biserica, avem si spectatori, dar foarte, foarte putini, in comparatie cu cei care sunt activi.

– CredeÅ£i că un pastor profesionist ar trebui să permită sau nu ca biserica să trăiască o senzaÅ£ie de acalmie, în care ideea de orientare pe misiune este practic, inexistentă?

– Un pastor NU trebuie sa permita o astfel de stare in biserica. Acalmia nu isi are locul in Biserica lui Hristos. Mesajul Domnului Isus: “Mergeti si faceti ucenici din toate neamurile” trebuie predicat si trait de noi toti. Incepem cu Ierusalimul (locul unde ne aflam) si continuam sustinandu-i pe cei care sunt chemati sa faca misiune in zonele mai indepartate ale lumii.
– ConsideraÅ£i că pastorul ar trebui să fie forÅ£a motrice, factorul de schimbare dintr-o comunitate?
– Bineinteles. Domnul are asteptari mari de la noi! Cu siguranta, Duhul Sfant produce schimbarea si misca lucrurile intr-o comunitate, dar personal, cred ca de obicei, schimbarea incepe sau trebuie sa inceapa cu cel caruia Dumnezeu i-a incredintat slujba sa conduca respectiva comunitate.

– AÅ£i avut multe botezuri în comunitate în aceÅŸti doi ani de când păstoriÅ£i “First Baptist Church”?

– Am avut doua botezuri. Quartzsite este o localitate in care pe perioada iernii avem multi “snowbirds”, (persoane care locuiesc aici iarna, iar vara se muta in acele zone din America in care clima nu esta foarte calda). Unii dintre cei care L-au primit pe Domnul Isus in inima in Quartzsite, AZ in timpul iernii, au fost botezati vara, in bisericile de care apartin. Personal, nu botez pe nimeni imediat, asa cum este obiceiul in majoritatea bisericilor americane. Dupa ce Domnul Isus este primit in inima ca Domn si Mantuitor, stau de vorba cu persoana respectiva si apoi o invit sa participe la o serie de studii Biblice.

– AveÅ£i programe personalizate pentru fiecare categorie socială din biserica dvs.?

– Da.

– Cum vă relaxaÅ£i la sfârÅŸitul unei zile lungi ÅŸi obositoare?

– Ascultand muzica, jucandu-ma cu fetita noastra Elshana si mergand la plimbare cu sotia si fetita.
– Cât timp alocaÅ£i studiului personal?

– Aproximativ, minimum cinci ore pe zi, dar sunt si zile cand studiez mult mai mult.
– ÃŽn ce măsură reuÅŸiÅ£i să păstraÅ£i un echilibru între a vă informa prin mijloacele mass media ÅŸi preocuparea pentru o gestionare cât mai eficientă a timpului liber pe care îl aveÅ£i la dispoziÅ£ie?
– Acasa nu avem televizor. Acum sase luni am renuntat la cablul TV, mai ales ca observasem ca dupa o zi de lucru la birou, cand veneam acasa, pentru a fi informat, petreceam doua sau trei ore ascultand buletinele de stiri. Este mai bine de cand nu mai avem cablu, pentru ca pot petrece mai mult timp cu familia atunci cand ajung acasa, iar stirile le iau de pe Internet. De obicei, dimineata, caut stirile de ultima ora, iar apoi in timpul zilei, cand mai fac cate o pauza, citesc de asemenea, stiri, pentru a fi informat.
– Vi se întâmpla ÅŸi dvs., ca pastor, să vă irosiÅ£i timpul cu lucruri nespirituale?
– Caut sa nu imi irosesc timpul. Desigur, nu toate lucrurile pe care le facem ca si crestini au o nuanta spirituala. De exemplu, cu totii avem nevoie de momente de recreere, cum ar fi un joc de fotbal sau un mers la pescuit, etc. Astfel de lucruri, desi nu au o conotatie spirituala, sunt necesare si deci, nu le consider timp irosit. Dar desigur, sunt si lucruri care ne mananca timpul, in mod inutil. Imi place sa ma implic in tot ce este folositor si evit sa irosesc timpul pe care ni-l acorda Domnul.
– SunteÅ£i soÅ£ ÅŸi tatăl unei fetiÅ£e care în curând va împlini un an.

Cum face faţă familia dvs. obligaţiilor pe care le presupune slujirea creştină?
-Prin mila Domnului si cu ajutorul Lui incercam sa impletim obligatiile ce tin de slujire cu obligatiile familiale…Multumim Domnului pentru calauzirea, intelepciunea si sustinerea Lui.

– SunteÅ£i susÅ£inut de soÅ£ie în munca de pastoraÅ£ie? SoÅ£ia dvs. se implică în misiune în general, ÅŸi cu precădere în misiunea femeii?

– Da, Domnul m-a binecuvantat cu o sotie buna, iubitoare si deosebit de consacrata in lucrarea Domnului. Sotia mea este coordonatoarea departamentului de lucrare cu copiii din biserica. De asemenea, este Vice Presedinta “Societatii Surorilor”.

– Vă interesează politica?

– Nu sunt pasionat de politica. Dar pot sa va spun ca ma intereseaza politica nu pentru a face politica, ci pentru cultura mea personala. Incerca sa fiu cat de cat informat si in acest domeniu. Ca slujitor al Evangheliei, consider ca este extrem de important sa cunosc ce se intampla in jurul meu.
– SunteÅ£i de părere că noul model de slujitor al bisericii trebuie să fie cel al pastorului care se lansează ÅŸi impresionează în viaţă socială?

– Nu. Termenul “impresioneaza” nu cred ca isi are locul in viata de slujire a unui pastor. Domnul nu ne-a chemat sa impresionam, ci sa slujim cu lepadare de sine. Domnul ridica si inalta pe cine vrea, iar noi trebuie sa ramanem umili si credinciosi Marelui Stapan.

– Care din cele 66 de cărÅ£i ale “Sfintelor Scripturi” este preferata dvs.?

– Imi place in mod special 2 Timotei. Cand citesc cu ochii credintei ceea ce ii scrie Pavel tanarului Timotei, mi-l imaginez pe apostol adresandu-mi-se mie… In general, atunci cand parcurg epistolele pastorale, si in special 2 Timotei, capitolul 2, am lacrimi in ochi.

– De care dintre personajele biblice vă simÅ£iÅ£i cel mai aproape sufleteÅŸte?

– Bineinteles ca Domnul Isus este modelul perfect pentru noi in slujire si in toate lucrurile. Sunt multe alte personaje biblice de care ma simt aproape, sufleteste. Dar ca sa raspund direct la intrebarea dumneavoastra, as zice : Ghedeon. Il iubesc foarte mult pe Ghedeon, pentru ca, la fel ca si el, nu m-am asteptat niciodata sa fiu chemat de Dumnezeu in lucrare. Pentru mine, a fost un soc sa primesc de la Domnul chemarea de a intra in lucrare. Eram un tanar timid si neobisnuit sa stau inaintea multimii… Dar Slava Domnului ca atunci cand ne cheama, tot El ne si pregateste pentru misiune.
– CredeÅ£i în puterea exemplului personal ?

– Da, foarte mult. Cuvintele urmeaza exemplului personal, care face ca ascultatorii ori cei necredinciosi sa primeasca sau nu mesajul salvator. Imi place mult expresia lui Francis de Assisi – “Predică Evanghelia în tot timpul…dacă este nevoie, foloseÅŸte cuvintele.”

– FaceÅ£i parte dintr-o grupă de rugăciune ?

– Da, in fiecare miercuri, la opt dimineata, ne adunam un grup de frati, pentru rugaciune si partasie.

– Ce hobby-uri aveÅ£i?

– Imi place sa citesc, sa cant la chitara si sa merg la pescuit.

– Ce mesaj ati dori sa le transmiteti cititorilor nostri pentru anul 2009?

-Va doresc ca in noul an sa aveti parte de binecuvantarile lui Dumnezeu. Nu uitati, Isus Hristos este: ‘CALEA, ADEVARUL SI VIATA’ si adevaratele binecuvantari se gasesc numai in El.

Interviu realizat de Octavian D. Curpas

[nggallery id=1]
Octavian Curpas

View Comments

Share
Published by
Octavian Curpas

Recent Posts

Noul Ierusalim – Emma Repede

1. Vine o zi minunată, vine o zi mult dorită,Când lacrima pe veci va fi…

6 ani ago

Vom zbura – Emma Repede

1. Pe pământ e suferință,Pe pământ e mult necaz,Dar privim crezând în DomnulNe-a promis curând…

6 ani ago

Emma Repede – Emanuel – COLIND 2018

Un colind nou - Emma Repede - Emanuel 2018

6 ani ago

Declarație în America: “Satana îți vrea copiii!”

Pe 17 august în oraÈ™ul Little Rock din statul Arkansas a fost dezvelită statuia lui…

6 ani ago

Un creștin este amendat pentru citirea Bibliei în propria sa casă

TURKMENISTAN. - Un lider creÈ™tin, care a abandonat islamul, a fost amendat pentru că a…

7 ani ago

Cu ochii obosiți, privind răul – Vladimir Pustan

Nu trebuie făcute mari eforturi intelectuale pentru a-Å£i da seama că cei mai mulÅ£i dintre…

7 ani ago