Cortul întâlnirii în față … lumea se ridică în picioare, fiecare la intrarea cortului lui urmărindu-l cu ochii.
Ajuns aproape la intrare simți o briză în spate: o coloană de abur, stâlpul de nor se apropia gata să păzească ușa cortului după intrarea lui. După ce a ajuns în cort cu stâlpul de nor în spatele lui, tot poporul se aruncă la pământ.
Dar înăuntru nu era nimic de temut, era ca o întâlnire între prieteni, așa cum se mai întâmplase odată, însă doar unul dintre ei își putea aminti acele plimbări într-o grădină perfectă. Dar și un cort în mijlocul deșertului e bun dacă ai compania potrivită, nu-i așa?
Aceasta era experiența lui Moise de fiecare dată când se ducea la Cortul Întâlnirii, un cort construit pentru ca Dumnezeu să locuiască între ei, iar oamenii să-I cunoască înțelepciunea și puterea.
Cine n-ar vrea să aibă o asemenea relație cu Dumnezeu? Cui nu i-ar plăcea ca Dumnezeu să-i spună: „Eu te cunosc pe nume și ai căpătat trecere înaintea Mea� Cine ar mai vrea să iasă din acel cort? De ce ai face-o? Ce i-ai putea cere mai mult lui Dumnezeu? E perfect.
Ei bine, unul care nu se mulțumea să rămână la acest nivel în relația cu Dumnezeu era Moise. Găsim în Biblie după toată această descriere o cerere surprinzătoare: „Arată-mi slavă Ta!†(Exod 33:18). Cum Moise, nu apreciezi tot ce îți dă Dumnezeu?
De ce ești nemulțumit cu acest nivel de relație? Așa ceva n-a mai fost văzut de la Adam sau Enoh încoace. Dorință pentru mai mult, mai aproape, mai personal.
Și totuși, ca un copil răsfățat de părinții lui, Moise vine și spune: „Vreau mai mult!†Nu e vorba că nu era mulțumitor pentru toată favoarea pe care i-o arăta Dumnezeu, ci voia mai mult, nu era mulțumit „doar†cu atât.
Și mai surprinzător este răspunsul lui Dumnezeu care, departe de a-l mustra pentru nemulțumirea lui, vede în el pasiunea de a-L cunoaște mai mult și îi permite să se apropie până la limita suportabilă din punct de vedere omenesc.
Din crăpătura stâncii, cu mâna lui Dumnezeu protejându-l de propria-i incapacitate de a vedea întreaga slavă a lui Dumnezeu, Moise zărește o parte din Cel pe care cuvintele nu-L cuprind. Experiența îl marchează profund, fiind îndeajuns să îl transforme permanent într-un mulțumit mulțumitor.
Cât de nemulțumiți suntem în mulțumirea noastră că Îl putem cunoaște pe Dumnezeu? La ce nivel îl cunoști tu pe Dumnezeu? Este El doar un concept pentru tine? Sau poate citești Biblia. Poate chiar ai o relație personală cu El și te rogi în fiecare zi.
Oare se poate mai mult? Să învățăm de la Moise, nemulțumitul mulțumitor care a ajuns pe culmile cunoașterii lui Dumnezeu.
Sursa: fiti-oameni.ro